Hjemmeværnet mangler personel til bevogtning af hemmeligt militært objekt

Hjemmeværnskompagni Favrskov er i fuld gang med at rekruttere nyt personel. Oprustningen skyldes, at kompagniet har fået til opgave at bevogte et hemmeligt militært objekt.

Infanterigruppen skal hjælpe bevogtningsdelingen med bevogtning af hemmeligt militært objekt. Illustration: Jacob Lerche Nygaard

Af Jacob Lerche Nygaard

Første bevogtningsdeling er en hjemmeværnsdeling med ansvar for overvågning og sikring, som for nyligt har fået tildelt et hemmeligt militært objekt. Derfor søger Hjemmeværnskompagni Favrskov flere infanterister til stillinger som maskingeværskytter. De skal indgå i en infanterigruppe, der blandt andet skal støtte bevogtningsdelingen i opgaven med militærobjektet. Kompagnichef Kurt Kristensen fortæller, at opgaven vil blive varetaget med Forsvarets nyeste materiel.

Kurt Kristensen har været chef for Favrskovs hjemmeværnsafdeling de seneste tre år, og har været tilknyttet forskellige hjemmeværnsafdelinger i 50 år. 

“Jeg kan ikke fortælle, hvilke militære objekter, der skal bevogtes. Det er ikke til almindeligt kendskab i avisen,” smågriner den rutinerede hjemmeværnsmand. 

Som maskingeværskytte i en infanterigruppe indgår man i hjemmeværnets øvelser og bevogtningsarbejdet i krigstid såvel som i fredstid. Infanterigruppen, der i folkemunde kaldes fodsoldater, vil derudover varetage opgaver og indgå i øvelser indenfor angreb og forsvar i by og skov.  

Kurt Kristensen fortæller, at det går fremad med at skaffe de 10-15 mand, kompagniet mangler. I løbet af blot den seneste uge har de således udvidet med tre nye soldater. Generelt har interessen for hjemmeværnet i Favrskov været høj de seneste tre år. Da Kurt Kristensen startede som chef i kompagniet var der 58 medlemmer, imens de i dag tæller godt 100 mand.

Foruden opgaver inden for bevogtning og førstehjælp har Favrskovs hjemmeværnskompagni hjulpet i vaccineindsatsen ved at støtte med vaccinatører i vaccinationscenteret i Ejby på Fyn. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *