Pizzabakkerne kan ikke være i skraldespandene – Byrådsmedlem håber på en løsning

I Hinnerup kan pizzabakkerne ikke være i skraldespandene, hvilket især er et problem om sommeren. Byrådsmedlem Niels Christian Selchau-Mark håber at finde en løsning men indrømmer, at det ikke er det, der står øverst på dagsordenen i det nye byråd.

I Hinnerup er der problemer med at komme af med pizzabakkerne i de offentlige skraldespande.
Foto: Katrine Kronstrand

Af Katrine Krostrand

I Hinnerup mener en lokal gruppe af frivillige, der samler skrald ind i og omkring Hinnerup, at der er behov for skraldespande, hvor man kan komme pizzabakker i. Lige nu ligger pizzabakkerne nemlig ovenpå og nedenunder de skraldespande, der står i Hinnerup Midtby, fordi der ikke er plads til dem i åbningen af skraldespanden.

“Vi får tit et praj om, hvor der ligger en del skrald henne, og vi kan se, at det er et problem med især pizzabakker om sommeren”, siger Lone Glargaard, som er en del af den frivillige gruppe ‘8382 Hinnerup indsamling af skrald’. Gruppen havde et års jubilæum mandag den 24. januar, hvilket blev fejret med en skraldeindsamling efterfulgt af kaffe og kage. Gennem det sidste år har gruppen samlet omkring to tons affald.

Den 24. januar havde ‘8382 Hinnerup indsamling af skrald’ et års jubilæum.
Foto: Katrine Kronstrand

Byrådsmedlem i Favrskov Kommune Niels Christian Selchau-Mark (C) er godt klar over, at den frivillige gruppe findes og beundrer deres arbejde.

Niels Christian Selchau-Mark (C) håber at kunne løse problemet med pizzabakkerne engang i fremtiden. Foto: Preben Stentoft

“Folk, der gør noget for vores lokalsamfund og lokalmiljø, er guld værd. Vi kan alle gøre en forskel i vores hverdag, hvis vi samler noget skrald og tager det med hjem fra vores gå tur.”, siger Selchau-Mark, der også sidder i bestyrelsen for Favrskov Affald A/S og Favrskov Forsyning A/S.

Han er også bekendt med problemet med pizzabakkerne i hele kommunen, men kan ikke love, at det er det første på dagsordenen i det nye byråd.

“Det er et spørgsmål om penge. Vi har jo ikke alverdens at gøre godt med, og så bliver vi nødt til at vælge, hvad der skal gøres først.”

Niels Christian Selchau-Mark har selv været med til at stifte organisationen ‘Ren By Aarhus’, der har til formål at gøre Aarhus til en grønnere og renere by.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *