Skal skat på skoleskemaet? To folkeskoler i Favrskov kommune er ikke i tvivl

En femtedel af unge danskere savner økonomisk vejledning til en sund privatøkonomi. Flere folkeskoler i Favrskov kommune har økonomi og skat på skoleskemaet.

Bliver folkeskoleeleverne i Favrskov kommune klædt grundigt nok på til “voksenlivet”?

Af Emma Damgaard

Ifølge en ny undersøgelse udført af Epinion for TrygFonden og Forbrugerrådet Tænk, har hvert femte unge menneske aldrig fået råd eller vejledning til at håndtere deres privatøkonomi. På Søndermarksskolen i Hammel har skat og privatøkonomi været på skoleskemaet så længe, skoleleder Rene Baltzer Guldbrandsen overhovedet kan huske.

”På Søndervangsskolen undervises der i skat i forbindelse med matematikundervisningen. Her lærer eleverne om generel økonomi, og ikke så meget hvordan skattesystemet fungerer,” forklarer skolelederen.

Ifølge Rene Baltzer Guldbrandsen er rapporten fra Epinion ikke ensbetydende med, at skolerne ikke underviser nok eller lever op til deres ansvar i at uddanne eleverne i privatøkonomi.

”Det kan jo også have noget at gøre med, at de unge ikke har en interesse i økonomi og dermed ikke husker, det som de er blevet undervist i,” fortæller skolelederen.

I udskolingsklasserne på Tungelundsskolen i Thorsø har man sat elevernes privatøkonomi i fokus igennem et tværgående projekt om at flytte hjemmefra. Eleverne bliver præsenteret for en forsimplet udgave af skat, og de lærer at lave beregninger til deres forskudsopgørelser.  

Matematiklærer på Tungelundsskolen Morten Bødker Nielsen fortæller, at underviserne er bevidste om, at de har en forpligtelse til at klæde eleverne på til livet efter folkeskolen.

”Vi har et ansvar for, at eleverne er klar til komme ud på den anden side af folkeskolen. Vi sørger for at give dem en solid matematisk baggrund, som de kan bære med sig i rygsækken. Eleverne vil som niendeklasseselever kunne regne ud, om de betaler for lidt eller for meget i skat,” fortæller Morten Bødker Nielsen.    

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *