Tilskud fra socialstyrelsen skal styrke tilbud om fritidsaktiviteter for udsatte børn og unge

348.000 kroner. Så meget har kommunen fået bevilliget af Socialstyrelsen. Pengene er gået til at ansætte Lisbeth Ivanhoe Andersen som fritidsvejleder i en forsøgsperiode på to år. Fritidsvejlederen skal arbejde på at få flere udsatte børn og unge i gang med sport og fritidsaktiviteter.

Den nye fritidsvejleder, Lisbeth Ivanhoe Andersen, er ansat til 10 timer om ugen.
Foto: Privatfoto

Af Jeppe Heltboe

Favrskov kommune har fået et tilskud på 348.000 kroner til at styrke kommunens ordning om fritidspas til socialt udsatte børn og unge. Fritidspasset er et tilbud til økonomisk udfordrede familier. Det bruges til at dække kontingent og udstyrsomkostningerne til fritidsaktiviteter, som de ellers ikke ville kunne finansiere.

Tilskuddet fra Socialstyrelsen har gjort det muligt at ansætte Lisbeth Ivanhoe Andersen som fritidsvejleder i en forsøgsperiode på to år. Hun skal blandt andet arbejde med at optimere ordningen, gøre den mere attraktiv og fastholde børn og unge i aktiviteterne.

Tilbuddet om fritidspas har eksisteret siden 2014, men har ikke haft den tilslutning, man havde håbet på.

“Gennem de sidste par år har man opdaget, at man ikke udnytter tilbuddet om fritidspasset tilstrækkeligt,” siger Lisbeth Ivanhoe Andersen.

Fremover skal det være lettere for forældrene at søge om tilskud, ligesom det allerede er blevet mere attraktivt at få et fritidspas. Nu kan man nemlig få dækket hele kontingentet, hvor man førhen blot har kunnet få et tilskud på 1.000 kroner.

Denne justering har resulteret i en øget interesse for blandt andet musikundervisning og ridning, som er nogle af de mere omkostningsfulde fritidsinteresser.

Lisbeth Ivanhoe Andersen starter i det nye job den 1. februar.

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *